Thursday, January 28, 2010

Kisahku Pergi ke Hospital Tuanku Jafar


Pada hari khamis 28 january yang lepas,aku Bangun Tidur masatu kite x gi sekolah...aku Pening,segugut dan gastrik.masatu aku bangun gi bawah makan sarapan....makan roti cicah ngan air milo je sarapan....pastu aku naik gi bilik ayah ku....aku tido la bilik ayah ku.tiba tiba mak aku ada situ jalan jongket jongket...mak kite kata"aduh aduh kaki sebelah lemah"kite pun senyap la tapi risau la ngan mak kite tu...kite tgk je la apa mak kite buat.lepastu mak aku pakai baju lawa-lawa.aku tanya la mak aku "Ibu nak gi mana?"pastu mak aku ckp"nak gi hospital"pastu aku tanya"gi hospital ngan sape?"pastu mak aku ckp"ngan ayah la sape lagi"pastu aku pun senyap.lepastu ayah aku masuk bilik.masa ayah aku lalu depan aku.aku bgitau ayah aku yg aku ni masih pening.pastu ayah aku pun ajak aku gi hospital gak.
lepastu aku mandi la pakai baju lawa lawa pakai minyak wangi from london.lepas habis siap aku gi naik kereta ngan ibu ayah aku nak pergi hospital...dah sampai hospital.aku ngan mak aku duduk la kat hospital.ayah aku lak ambik nombor untuk aku ngan mak aku.lepas ayah aku ambik nombor.tunggu giliran aku ngan mak aku..bila dah giliran mak aku ngan aku...aku masuk la bilik docter...aku teman mak aku....lepastu docter pun check penyakit mak aku...habis check aku lak...lepastu aku gi ambik ubat pastu docter panggil aku suro teman mak aku...pastu tunggu ambulance datang nak hantar mak aku gi hospital lain....
bila ambulance dah sampai....aku dapat naik kereta ambulance ngan mak aku....fuh Best gila......kereta ambulance bawa selaju lajunyee pastu ade bunyi siren"NINO!!~~NINO!!~~NINO!!~~"FUH first time aku naik kereta ambulance....masa aku naik takut...DOcter gi Drive laju laju...macam aku naik kereta lumba je.masa aku naik kereta tu nak muntah aku pening...yelaa masatu aku ada segugut....dah sampai hospital Tuanku Jafar....docter suro aku daftar untuk mak aku isi nama IC alamat no telefon...pastu aku cari mak aku...dah la hospital tu besar...pastu docter tunjuk bilik mana mak aku.bila aku dapat cari...aku follow mak aku mana mak aku gi ngan docter....sampai dalam bilik hospital....aku teman la mak aku kat hospital.....pastu aduh panjang sgt la dah la....
aku teman je mak aku gi hospital and aku nampak org pesakit pastu aku nampak Docter perempuan muda je muka dia cam dak sekolah menengah and aku jumpa docter laki muka muda jee cam dak sekolah menengah gak....aku jumpa docter cina laki..first time aku nampak cina ada bulu roma....pastu aku nmpk docter laki hansem cam muka hindustan....ada aku jumpa docter cam bajet...nampak je bajet tapi diri dia sebenar x tahu la....hmmm masa aku nmpk docter perempuan byk byk...aku rasa nak kawan je ngan docter tu...muka dia org cam muka budak sekolah menengah...tu aku rasa nak kawan ngan docter tuu.....itu je lah aku dah pening ni nak tido...aku buat diary ni waktu malam sekarang dah kul 11:31PM...oklaaa assalamualaikum dan PYE PYE

0 comments:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More